Dinner club - Vaše kulinární cesta Prahou

... Vaše kulinární cesta Prahou

27. 4. 2016 19:00 Degustační menu

   Akce je již vyprodána

Místo: Grand Cru

Konečně přišlo jaro a já mám pro vás tentokrát opravdu krásný kulinářský zážitek. Na konci dubna nám totiž uvaří šéfkuchař Honza Punčochář. Ten si pro Dinner Club připravil menu, které vás bude bavit. Honza bezpo-chyby patří mezi českou kulinární špičku a já jsem ráda, že vám mohu zprostředkovat jeden večer v jeho režii. Máte se na co těšit!

Jan Punčochář se vyučil v hotelu Ambassador a po škole pracoval v několika vyhlášených pražských restaura-cích. Své zkušenosti dále sbíral v zahraničí, vařil například v přední švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde působil deset let. Nyní si jeho nezaměnitel-nou kuchyni můžete vychutnat v Grand Cru.

Kapacita: 12 osob
Dress Code: Smart Casual
Cena: 1690/2500 Kč (bez vína/s vínem)

Menu

Amuse bouche

...

Sashimi makrela a divoká kreveta s omáčkou ponzu a bílou ředkví
Gilbert Picq, Chablis, 2014, Bourgogne

...

Toast z kachních foie gras a polosušených hrozných, tokajské víno a jablka
Chateau Dereszla Tokaji Aszú 3 Puttonyos 2010

...

Polévka ze sladké kukuřice a korýšů, s kuřetem a kachními játry
Johann Josef Prüm, Riesling, Kabinet, 2011, Mosel

...

Grilovaný a uzený úhoř v červeném víně s hráškem a kačenkami
Claude Dugat, Bourgogne Rouge, 2010, Bourgogne

...

Jelení svíčková a glazírovaný telecí brzlík v octu Pedro Ximénez, papriky
Domaine du Pegau, „Plan Pegau“ N. V., Vallée du Rhône Meridional

...

Karamelové vejce s mangem
Kracher, Spätlese Cuveé 2015, Burgenland

...

Petits fours

V ceně menu je zahrnuta voda a káva nebo čaj na závěr.