Dinner club - Vaše kulinární cesta Prahou

... Vaše kulinární cesta Prahou

24. 2. 2015 19:00 Degustační menu

24. 2. 2015 19:00 Degustační menu
1000 Kč
Koupit
24. 2. 2015 19:00 Degustační menu s vínem
1500 Kč
Koupit

Místo: Divine bistro restaurant

Je tady únor a my máme opět hlad! Tentokrát vás zavedu do krásného bistra na Vinohradech, kde vaří talentovaný mladý šéfkuchař Honza Matějka. Ten si pro nás připravil opravdu originální menu, takže neváhejte a přijďte! Budu se na vás těšit. Honza je šéfkuchař bistro restaurantu Divine na pražských Vinohradech. Je to už téměř klasický příběh - k vaření ho přivedla babička a už od svých 13 let měl jasno. Prošel si kvalitními restauracemi v Praze (Rybí Trh, Villa Richter, Holiday Inn Prague Congress centre) a měl možnost pracovat po boku několika šéfkuchařů uznávaných na naší gastroscéně. Jedna z cest ho zavedla i do Spojených států: v Miami působil jako zástupce šéfkuchaře.

Honzova kulinářská filozofie je celkem jednoduchá. Základem jeho kuchyně jsou kvalitní suroviny, které si pečlivě vybírá a snaží se využívat především lokální zdroje. Příkladem jsou králíci z farmy Kristiánek z Turska nebo sýry z farmy Krasolesí. Jeho velkou inspirací jsou restaurace v severských zemích a jeho motto zní takto: Cooking is an Art!

Kapacita: 18 osob
Dress Code: Smart Casual
Cena: 1000/1500 Kč (bez vína/s vínem)

Menu

Amuse bouche

...

Lososový pstruh marinovaný v Tatratea 52%, okurka, fenykl, pomelo a zakysaná smetana s levandulí
Prosecco Organico (BIO) DOC, Frizzante, Casa di Malia, Veneto s domácím levandulovým sirupem

...

Tlačenka z králíka, zauzená cibule, jablka a křen
Vorgeschmack Weiss (Veltliner/Riesling), Ardnorfer, Kamptal

...

Hovězí jazyk, cizrna, červená řepa, římský kmín a kedlubna
Sicli Chiaretto Garda Classico, Monte Cicogna, Lombardie

...

Selečí bok pečený na cideru, uzená panenka, petržel, růžičková kapusta a zázvor
Originální český Cider, Tatův sad, Jan Abt

...

Karotka, zázvor, rakytník, Philadephie, vlašské ořechy
Motivo Rosé, Extra Dry, Spumante, Borgo Molino, Italy

...

Digestiv
Tatratea 62%, Karloff

V ceně menu je zahrnuta voda a káva nebo čaj na závěr.