Dinner club - Vaše kulinární cesta Prahou

... Vaše kulinární cesta Prahou

28.1.2016 19:00 Best of Jan Kaplan

   Akce je již vyprodána

Místo: Ristorante Sapori

Začátek roku patří mému nejmilejšímu kuchaři a příteli Honzovi Kaplanovi. Pokud jste se ještě nedostali do jeho domovské restaurace Pavillon v Brně, máte možnost ochutnat průřez jeho kuchyní v krásné restauraci Sapori na Vinohradech. O exkluzivní vinné párování se postaral skvělý sommeliér Milan Krejčí, který se během večera bude starat i o zábavu - např. portské bude otevírat žhavými kleštěmi.

Jan Kaplan odmalička okouněl u plotny a vychutnával si kuchyni své maminky. Přesto se z neznámého důvodu rozhodl pro studium sociální antropologie, které úspěšně dokončil bakalářským titulem. Poté se ale konečně vydal na kuchařskou dráhu a po zkušenostech v USA a Londýně (Giraffe, Connaught hotel – Gordon Ramsay holdings, Harvey Nichols 5th Floor restaurant) zakotvil v Brně v restauraci u Kastelána. Dnes šéfuje kuchyni restaurace Pavillon a jeho domácí kuchyni můžete objevovat na našem blogu Oh My Chef. Také je jedním z finalistů českého kola soutěže Bocuse d`Or, které se bude konat jen pár dní před naší akcí :)

Ať už sledujete náš blog nebo chcete strávit úžasný večer s fantastickým jídlem a jste připraveni uznat, že brněnská gastronomie je pěkně našláplá, budeme se na vás těšit!

Kapacita: 10 osob
Dress Code: Smart Casual
Cena: 1500/3000 Kč (bez vína/s vínem)

Menu

Aperitiv
Louis Roederer Brut Premier 2013

...

Carpaccio z mořského vlka, passion fruit majonéza, křupavá rýže a koriandr
Chablis 1er Cru Mont de Millieu 2011, Domaine Billaud Simon

...

Květákový krém s grilovanou krevetou a prachem z mořských řas wakame
Givry Clos des Vignes Rondes 2011, Domaine Francois Lummp

...

Dušená vepřová líčka na růžovém zázvoru, celerové pyré s wasabi a marinované houby shimeji
Beaune 1er Cru Les Bressandes 2008, Domaine Albert Morot

...

Jelenobot – grilovaný hřbet z jelena, chobotnice po asijsku, květák a křupavá cibule
Chateau Lagrange 1999, 3eme Grand Cru Classé, Saint Julien

...

Čokoládová variace – ganache, želé, hlína, pěna a slaný karamel, mandarinky
Vintage Port Ramos Pinto 1997

V ceně menu je zahrnuta voda a káva nebo čaj na závěr. Pokud nemáte zájem o vinné párování, je vám plně k dispozici vinný lístek restaurace - z místní nabídky si určitě vyberete.