Dinner club - Vaše kulinární cesta Prahou

... Vaše kulinární cesta Prahou

5.11.2014 19:00 Best of Kalina

   Akce je již vyprodána

Místo: Kalina Cuisine & Vins

Listopad zjevně není zrovna tím nejpopulárnějším měsícem v roce, a tak jsme se rozhodli ho vám zpříjemnit parádním večerem v restauraci Kalina Cuisine & Vins. Jak napovídá název restaurace, vařit bude šéfkuchař Mirek Kalina a pro Dinner Club si připravil exkluzivní menu o šesti chodech “Best of Kalina”. O vinné párování se postará přední český sommeliér Vít Hepnar.

Mirek Kalina (* 1976) pracoval jako šéfkuchař nebo na jiných pozicích v předních českých restauracích jako je Bazar, Aqua, Kampapark, Šípek Bistrot a ADA, restaurace pražského hotelu Hoffmeister. Absolvoval řadu zahraničních stáží včetně tří restaurací, které jsou držiteli hvězdy v průvodci Michelin – ORO v Norsku a Krone (*) v Německu (*) a především v legendární tříhvězdičkové Les Prés d‘Eugenie uznávaného šéfkuchaře a jednoho ze zakladatelů nouvelle cuisine (francouzské nové kuchyně) Michela Guerarda.

Kapacita: 23 osob, společná tabule

Dress Code: Smart Casual

Cena: 1800/2500 Kč (bez vína/s vínem)

Menu

Lehce zauzený telecí tartar s vejcem 63°
Slightly smoked veal tartar with egg 63°
Vinařství Kořínek, Veltlínské zelené, VOC 2013

...

Šneci po burgundsku, půl tuctu
Escargots Burgundy, half dozen
Jean-Claude Bessin, Chablis Vielles Vignes, 2012

...

Divoká kambala pečená v lanýžovém másle, dýňové pyré, stříbrné cibulky a kapustové lístky
Wild Turbot roasted in truffle butter, pumpkin purée, silver onions and kale leaves
Domaine Rémi Jobard, Bourgogne blanc, 2011

...

Suprême z holuba z Anjou s pečenými foie gras, kávový kuskus, višně a lískové oříšky
Suprême of pigeon from Anjou with roasted foie gras, coffee couscous, cherries and hazelnuts
Domaine de la Renjarde, Côte du Rhône, 2011

...

Citronový sorbet se šampaňským vínem
Lemon sorbet with Champagne wine


...

Baba au rhum se šlehačkou
Rum Baba with whipped cream

...

Káva, čaj
Coffee, tea